Antwerpen Proeft
Events

Antwerpen Proeft 2017 – Onze culinaire wandeling

Print Friendly, PDF & Email

Antwerpen Proeft 2017,

Dit culinaire evenement staat elk jaar met stip genoteerd in onze agenda. We maken er dan ook bijna een daguitstap van en genieten met volle teugen van al het lekkers wat Antwerpen Proeft 2017 te bieden heeft.

Sterrenchefs, gesmaakte restaurants, bekende koppen, kwalitatieve wijn standen, kookdemonstraties en de betere foodtrucks. Voor ieder wat wils op deze 11de editie. Met zowel outdoor als indoor kunnen ze alle weersomstandigheden aan. De Waagnatie is hiervoor dan ook een uitstekende locatie. Genieten van al dit lekkers kan je nog tot en met maandag 1 mei.

Onze culinaire wandeling,

Deze eerste drie gerechten waren onze favoriet van deze editie. Met als eerste stop het AEG Taking Taste Further Restaurant. Hier serveerde Nick Bril van Restaurant The Jane (Antwerpen) parelhoen met ravioli van de dij en foie gras, knolselderij en hooi.

Suggestie van de Dag,

Dit jaar had Luc Hoornaert, foodie pur sang,  een eigen stand “Suggestie van de Dag”. Met een roterend systeem zet Luc elke dag een andere chef in de kijker. Op Zaterdag was dit Dimitri Proost van restaurant Dim. Hij serveerde zijn signatuur dish. Botermalse octopus met dipsaus van groene chili. Op zondag kan je hier een gerecht proeven van Vrijmoed, maandag van Bozar Brasserie.

Sterrenchef Laurent Smallegange van restaurant Spetters serveerde twee uitstekende gerechten. Een gastronomische kroket van Bressiaanse garnaal, van de monding van de Schelde

Het tweede gerecht was een creatie van gerookte paling met quinoa, komkommer en wakame. Deze keer proefden we deze gerechten met het prachtige uitzicht aan de schelde. Maar ook vanaf zijn restaurant in Breskens heb je een prachtig zicht over de haven, het water en de bootjes.

De foodtruck van Graanmarkt 13 stond garant voor een stevige portie groenten. Belgian BBQ Carrot Salad: gepofte wortel met Belgische pesto, mosterd en venkelworst & Latin Garden Ceviche: rode biet met koriander, chili, sesam en rode ui.

Kevin De Backer van restaurant Brouwersvliet 23 stelde deze keer zijn nieuwe bistro voor. In Bistro Mature wil hij zijn visie van de brasserie gerechten serveren. De eerste twee gerechten smaakten alvast enorm goed. Nu nog even geduld tot de opening van Bistro Mature. Schelvis, asperges en infuus van bientje met miso.

Fijn gelakte duroc-ribben met hartige Aziatische kool

Jaro en Hanne bekend van Mijn Pop Up Restaurant baatten samen restaurant Den Druiventros uit in Antwerpen. Zij verrasten ons met dit heerlijke gerecht: Gevulde pijlinktvis met rucolapesto, aioli en zwarte pasta

Aziaat van het jaar (2017) 5 Flavors Mmei serveerde Dim Sum Pac-Man with Blinky, Pinky, Inky and Clyde

Tussendoor genoten we van een heerlijke wijn degustatie uit de Beaujolais. Met de rode wijn Chenas ‘Fidélité’ als mijn absolute favoriet.

Duvel invites Black Smoke,

Ook brouwerij Duvel Moortgat heeft een stand op Antwerpen Proeft ‘Beer & food pairing’. Op vrijdag en zaterdag nodigde Duvel Black Smoke uit. BBQ Pulled Beef Brioche: traag gegaard rundvlees met saus van Liefmans Oud Bruin, getoaste brioche, jalapeño-coleslaw en knapperige augurk.

Op Zondag en maandag kan je hier proeven van ‘The Butcher’s Roll’: een gastronomisch worstenbrood met in huis gerookte worst van simmenthal door restaurant The Butcher’s Son.

Voor ons eerste gerecht of hapje passeerden we langs de Ballenbar. Bij een frisse Triple D’anvers genoten we van de proeverij van gastronomische bitterballen en de gastronomische bitterbal van bouillabaisse met rouille-mayonaise, vergezeld van bouillabaisse. Het spijtige hieraan is dat we ‘la cuisine belge en croquettes’ van David Martin (La Paix) hebben gemist. Daarnaast hadden we misschien liever de bouillabaisse kroket van North sea chefs op dit culinaire festival gezien.

Culinaire Ambiance – With Love from Syria: witlofblaadje, gevuld met biet, geitenkaas, sumak (Midden-Oosterse fris-zurige specerij) en granaatappel

Tijd voor dessert,

Het top dessert van de dag was absoluut voor Joost Arijs. Hij serveerde een sublieme creatie van witte-chocolademousse, crémeux en biscuit van matcha, coulis van citrus en passievrucht-en-mangosorbet

Foodtruck Estafête scoorde met twee originele desserts: Citruscrumble, bananenijs, crémeux van pure chocolade, chocolade-amulet, gel van yuzu en yuzu-meringue

Biscuit glacé van pinda, custard van witte chocolade en chili, granité van limoen, sponge cake van pinda, gekaramelliseerde pinda’s en limoencrème.

Cremerie Germaine – Mademoiselle Blanche: gelato van fior di latte en vanille-gelato, warme chocoladesaus en slagroom

Konditori – Choux-Choux Claudine: muntgelei, pistacheganache, verse aardbeien en aardbeiconfit

Praktisch:

Tickets voor € 9 inclusief gratis welkomstdranje
Voor kinderen t.e.m. 15 jaar (geboren na 2001) is de toegang gratis.

Website ¦ Facebook

Zo sloten we Antwerpen Proeft 2017 af met een prachtige zonsondergang. Toch misten we welke vaste waarden zoals L’épicerie du Cirque, Kommilfoo, Fingerfood Truck & Jean Sur Mer.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *