Recepten, Zoetigheden

Advocaatcake met chocoladestukjes

Print Friendly, PDF & Email

Nieuw recept: Advocaatcake met Elixir d’Anvers advocaat

Het recept van een originele cake, maar om het extra smeuïg te maken voegen we er advocaat en stukjes chocolade aan toe.

Ingrediënten:

  • 250 g boter
  • 250 g bloem
  • 150 g pure chocolade (stukjes)
  • 250 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout
  • 4 eieren
  • ½ zakje bakpoeder (ca. 8 g)
  • 150 ml advocaat

Doen:

  • Verwarm de oven op tot 150 graden
  • Klop de boter, suiker, vanillesuiker en een snuifje zout tot een bleke luchtige massa
  • Meng er 1 voor 1  de eieren door
  • Voeg de advocaat toe
  • Meng er ook nog de bloem en het bakpoeder onder
  • Spatel er als laatst de stukjes chocolade onder
  • Gebruik een siliconen bakvorm, of beboter een ander vorm
  • Verdeel het beslag
  • Bak de cake 55 á 60 minuten. Controleer of hij gaar is, bak hem anders nog 5-10 minuten langer
  • Laat hem even afkoelen en haal de cake daarna uit de vorm

Recept bron: Foodies

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *