Aduro Devil’s Tail Gin – Baba Ganoush – Pizzakrokant

Aduro Devil’s Tail Gin – East Imperial Burma Tonic – jeneverbes en zeste citroen

De klassieke Aduro gin heeft twee varianten, Aduro Bell Pepper Gin en Aduro Devil’s Tail Gin. Voor deze laatste versie maken ze gebruikt van de vruchten van de sukadeboom (citrus medica) en Carolina Reaper, de heetste chilipeper. Deze zorgt pas echt voor pittig vuurwerk. De Aduro Devil’s Tail Gin heeft een pittig en pikante smaak met een uitgesproken Mediterraans karakter. Met tonic krijg je een vurige combinatie, die toch heel drinkbaar en zeker niet te pikant is.

Foodpairing: Baba Ganoush – Pizzakrokant

Voor deze foodpairing moesten we opzoek gaan naar een krachtig en explosief gerecht. Zo kwamen we terecht bij deze baba ganoush. Een dip op basis van geroosterde aubergines die zijn herkomst terug vind in het Midden-Oosten. Wij combineren deze aubergine dip met dunne pizza krokantjes waarin verschillende botanicals van de gin verwerkt in zijn.

Aduro Devil’s Tail Gin

Baba Ganoush:

  • 2 aubergines
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el tahini
  • 1 tl limoensap
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder
  • gemalen komijn en koriander
  • olijfolie

Pizzakrokant

  • 1 rol kant en klare pizzadeeg
  • 1 kl jeneverbessen
  • 1 kl korianderzaad
  • 5 kardemom peulen
  • 1 tl geraspte gember
  • 1 tl rasp van limoen
  • 1 tl fijngesneden tijm
  • 1 tl fijngesneden rozemarijn

Afwerking:

  • verse koriander
  • olijfolie

Doen:

Baba Ganoush:

  • Pel de look en snij deze in dunne plakjes
  • Maak een paar inkepingen in het vruchtvlees van de aubergine, steek daar de teentjes knoflook in
  • Besprenkel de aubergine met een scheutje olijfolie en bestrooi met zout en peper naar smaak
  • Rooster de aubergines gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden
  • Lepel het malse vruchtvlees uit de gare en afgekoelde aubergines en doe het in een mengschaal of keukenmachine
  • Voeg tahini, limoensap en olijfolie toe, meng of mix dit toe een dipsaus
  • Breng op smaak met de gerookt paprikapoeder, komijn, koriander, peper en zout

Pizzakrokant

  • Maal alle kruiden fijn in een vijzel
  • Kneed het kant en klare pizzadeeg met alle kruiden
  • Verdeel het deeg in 2 helften
  • Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier zo dun mogelijk uit
  • Bak het pizzadeeg enkele minuten krokant in de hete oven

Afwerking:

  • Werk de Baba Ganoush af met olijfolie en verse koriander
  • Serveer hierbij stukjes krokante pizza
  • Geniet hierbij van een heerlijk explosieve gin tonic

Aduro Devil’s Tail Gin

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *