Aardappelsoep met krulandijvie
Recepten, Soepen

Aardappelsoep met krulandijvie

Print Friendly, PDF & Email

Deze heerlijke aardappelsoep met krulandijvie is een hartverwarmende traktatie op koude dagen. Met zijn romige textuur en subtiele smaken van aardappel en krulandijvie is dit recept een favoriet voor liefhebbers van comfort food. Laat je verrassen door de eenvoud en smaak van deze verrukkelijke soep!

Ingredienten:

  • 300 gr aardappelen, geschild en in stukjes
  • 1 prei, Alleen wit gedeelte, gewassen en in reepjes
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 krop krulandijvie
  • 1 tl dragon
  • schuitje room
  • 3 korianderkorrels

Werkwijze:

  • Doe de alles buiten de room en de andijvie in een kookpot
  • Laat dit 15 minuten koken
  • Verwijder de stronk van de krulandijvie en snij de rest fijn
  • Voeg deze toe aan de soep
  • Kook even goed door totdat de andijvie geslonken is
  • Mix de soep zeer fijn
  • Voeg op het einde een beetje room toe en kruid de soep goed af

Variant:

  • Hou op voorhand een hand prei en andijvie apart
  • Stoof deze kort aan en voeg ze op het einde toe aan de soep

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *