Voorgerechten

Waldorfsalade

Print Friendly, PDF & Email

De beroemde salade belandde meer dan 100 jaar geleden op het menu van het legendarische Waldorf-Astoria hotel (1893) in New York. Het is een vegetarisch gerecht avant la lettre dat vandaag nog altijd gesmaakt wordt.  Heerlijk als lichte lunch, salade of bijgerecht bij een barbecue 

Ingrediënten:

Salade:

  • krokante sla, bv: little gem sla
  • appel (jonagold)
  • witte selder
  • druiven
  • walnoten

Dressing:

  • 1 eidooier
  • enkele druppels citroensap
  • 1/2 kl graanmosterd
  • 1 tl witte wijn azijn
  • 1 tl water
  • 2 el yoghurt
  • olijfolie


Werkwijze:

Dressing:

  1. Roer voor de dressing het eigeel los met mosterd, water en de azijn
  2. Voeg al roerend de olijfolie toe zodat je een soort lopende mayonaise verkrijgt
  3. Voeg nu de yoghurt toe, breng op smaak met peper en zout
  4. Plaats de dressing in de koelkast


Salade:

  1. Snij het loof van de selder en spoel de groente schoon
  2. Verwijder de taaie vezels met een dunschiller en snij de selder in fijne reepjes
  3. Snij de druiven doormidden en snij de appel in fijne stukjes
  4. Hak de walnoten grof
  5. Snij de sla in stukjes


Afwerking:

  1. Schik de sla in een klein kommetje of op een bord
  2. Verdeel er de selder, appel, druiven en walnoten over
  3. Werk af met een lepeltje dressing

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *