Hoofdgerechten

Vegetarische rijstnoedels met tofu en mango

Print Friendly, PDF & Email

Vegetarisch comfort food, Heerlijke rijstnoedels met tofu, paprika reepjes en mango. Hierbij enkele zaden en pitten voor een heerlijke crunch

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  •  250 g  tofu blokjes
  • 190 g rijstnoedels
  • 1/2 spitskool
  • 1 rode paprika
  • 1 mango
  • 1 el sojasaus
  • 2 el chilisaus
  • 1 el walnoot olie
  • zaden en pitten: zonnebloempitten, pijnboompitten, sesamzaad

Werkwijze:

  1. Snij de spitskool, paprika en mango in reepjes
  2. Breng een ruime kookpot met water aan de kook voor de rijstnoedels
  3. Rooster de zaden en pitten in een pan zonder vetstof & zet deze apart tot de afwerking
  4. Warm een beetje olijfolie op in een ruime wok
  5. Stoof hierin de spitskool en paprika aan, kruid deze met peper en zout
  6. Voeg na enkele minuten de blokjes tofu toe
  7. Kook ondertussen de rijstnoedels gaar
  8. Voeg op het einde de reepjes mango, sojasaus en chilisaus toe aan de wok
  9. Giet de rijstnoedels af, meng de walnoot olie hieronder en breng deze op smaak met peper & zout
  10. Meng de rijstnoedels onder de groenten en tofu
  11. Serveer met de geroosterde pitten & zaden

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *