Hoofdgerechten

Vegetarische pasta met gegrilde groenten

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijke vegetarische pasta met in de oven gegrilde groenten, feta en pijnboompitten.

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 1 grote rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courget
  • 1 aubergine
  • 250 g kerstomaten
  • 520 g fusilli ortolano
  • 200 g feta
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • pijnboompitten
  • olijfolie
  • peper & zout
  • gedroogde tijm / basilicum / ….

Werkwijze:

  1. Snij de rode peper fijn (zonder zaadjes) en pers het teentje knoflook uit
  2. Meng dit met 4 el olijfolie en laat dit een half uurtje smaak geven
  3. Snij nu de groenten (rode uit, paprika, courget, aubergine, kerstomaten) in stukjes en doe deze in een ruime mengkom
  4. Giet de olijfolie door een fijne zeef over de groenten
  5. Kruid de groenten met peper, zout, tijm, basilicum en meng alles goed onder elkaar
  6. Warm de oven op tot 180 graden en bekleed 2 ovenplaten met bakpapier
  7. Verspreid de groenten over de 2 ovenplaten en bak de groenten 20 minuten in de oven
  8. Kook de pasta gaar in gezouten water en giet deze af
  9. Brand de pijnboompitten in een pan zonder vetstof
  10. Meng de groenten onder de pasta en breng eventueel nog op smaak met peper en zout
  11. Serveer deze pasta met een stukje feta en pijnboompitten

Smakelijk !!

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *