Hoofdgerechten

Varkenshaasje met rozemarijn, doperwten en pasta

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk makkelijk gerecht met varkenshaasje, witte wijn, room, doperwten en pasta. Snel, makkelijk, gezond en lekker, meer moet dat niet zijn.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje look, uitgeperst
  • 350 g varkenshaasje, in reepjes
  • 1 glas witte wijn
  • 100 ml room (alpro soya)
  • 200 gr doperwten (diepvries)
  • 200 gr spirelli (soubry volkoren)
  • boter
  • rozemarijn
  • rucola
  • Parmezaanse kaas

Werkwijze:

  1. Breng gezouten water aan de kook voor de pasta
  2. Smelt een klontje boter in een grote pan
  3. Stoof hierin de ui en look aan
  4. Voeg de reepjes varkenshaas toe en kruid dit met peper, zout en rozemarijn
  5. Bak de varkenshaas goed aan
  6. Blus de pan met de witte wijn en laat deze voor de helft inkoken
  7. Voeg nu de room en doperwten toe en breng dit op smaak met peper en zout
  8. Kook ondertussen de pasta beetgaar
  9. Giet de pasta af en meng dit onder de varkenshaas
  10. Serveer met een beetje rucola en Parmezaanse kaas

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *