Zoetigheden

Tiramisu met witte chocolade en frambozen

Print Friendly, PDF & Email

Een originele tiramisu met combinaties van witte chocolade en heerlijke frambozen. Een heerlijk dessertje voor bij speciale gelegenheden.

Recept voor 4 personen:

Ingrediënten:

  • 60 gr witte chocolade
  • 150 ml room
  • 1 ei
  • 25 gr suiker
  • snuifje bloemsuiker
  • 250 gr mascarpone
  • 1/2 doos Boudoir koekjes
  • 100 gr frambozen
  • 1 tas koffie
  • 25 ml kahlua

Werkwijze:

  1. Smelt de witte chocolade au bain marie (hittebestendige kom boven een pan met zacht kokend water)
  2. Als de witte chocolade gesmolten is meng je er de mascarpone onder
  3. Klop intussen de slagroom met een snuifje bloemsuiker op tot mayonaise dikte
  4. Klop het ei met 25 gr suiker op tot een schuimige witte massa
  5. Meng de eiermassa onder de mascarpone met witte chocolade
  6. Spatel nu in 2 delen de slagroom onder het mascarpone mengsel
  7. Meng de koffie met de kahlua
  8. Dompel de boudoir koekjes in de koffie en leg ze onderaan in 4 glazen of 1 schaaltje
  9. Verdeel hierover de helft van de mascarpone crème
  10. Verdeel de helft van de frambozen hierover
  11. Leg terug een laagje in koffie gedompelde boudoir koekjes
  12. Verdeel de rest van de mascarpone crème hierover
  13. Plaats dit minstens 2 uur in de koelkast
  14. Werk af met frambozen en eventueel een beetje geraspte witte chocolade

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *