Hoofdgerechten

Thaise rode curry met kip

Print Friendly, PDF & Email

Dit is één van de gemakkelijkste Thaise gerechten waar iedereen aan kan beginnen. Een heerlijke curry met kip, paprika, sojascheuten en peultjes

Recept voor 3 personen:

Ingrediënten:

  • 350 gr kippenblokjes
  • 2 kl rode curry pasta
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 100 gr sojascheuten
  • 200 gr peultjes, in 3 gesneden
  • 250 ml kokosmelk
  • 1/2 kippenbouillonblokje

Werkwijze:

  1. Bak de kippenblokjes in de wok en kruid ze met kippenkruiden
  2. Haal ze terug uit de wok (ze hoeven nog niet gaar te zijn)
  3. Doe de 2 koffielepels rode curry pasta in de wok en stoof deze zachtjes aan
  4. Voeg de kokosmelk, 1 dl water en een half kippen-bouillonblokje toe, breng dit aan de kook
  5. Voeg de paprika, soja scheuten en peultjes toe
  6. Laat de groenten zachtjes garen in de kokosmelk
  7. Voeg op het einde de blokjes kip toe en laat nog een 5 minuten zachtjes pruttelen

Serveer deze Thaise curry met rijst

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *