Hoofdgerechten

Thaise rijstnoedels met kort gebakken entrecote

Print Friendly, PDF & Email

Heerlijke noedels op smaak gebracht met gember, soja en sesamolie. Geserveerd met knapperige groenten en een stukje kort gebakken entrecote. Ik hou er niet zo van om het rundvlees mee te wokken, waardoor hij vaak te snel doorbakken is. Bak je rundvlees apart in de pan en snij hem daarna in plakjes. Zo krijg je een veel smaakvoller en sappiger stukje vlees.

Ingrediënten:

  • 250 g rijstnoedels
  • 1/2 komkommer
  • 200 g peultjes
  • 1 rode paprika
  • 250 g oesterzwammen
  • 1 bussel lente-ui
  • 350 g steak of entrecote
  • 1 hand gehakte pinda’s

dressing:

  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el limoensap
  • 1 tl fijn geraspte gember
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie

Werkwijze:

  1. Maak eerst de dressing door al deze ingrediënten goed te mengen
  2. Snij de groenten in reepjes, zet de komkommer nadien apart
  3. Kook de rijstnoedels gaar zoals op de verpakking staat
  4. Stoof de groenten, buiten de komkommer aan in een wok. Kruid met peper en zout
  5. Als de rijstnoedels gaar zijn, giet ze af en meng de dressing hieronder
  6. Meng nu de gebakken groenten en rauwe komkommer onder de rijstnoedels.
  7. Breng goed op smaak met peper en zout
  8. Bak ondertussen de steak/entrecote kort aan, kruid deze ook met peper en zout
  9. Serveer de noedels met een stukje kort gebakken steak of entrecote en gehakte pinda’s

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *