Hoofdgerechten

Thaise mosselen met kokos

Print Friendly, PDF & Email

Ik maak mosselen meestal klaar met een beetje look en witte wijn. Maar deze Oosterse versie met citroengras & kokosmelk is ook super lekker. De bouillon kan je er perfect bij serveren als soep.

Ingrediënten:

  • 1 kg mosselen
  • 1 steel citroengras, doormidden gesneden
  • 1/2 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • gember, enkele dunne plakjes
  • takje tijm
  • 1 glas Alpro kokosmelk 
  • 1 ui
  • 1 steel selder
  • 1 tl rijstazijn
  • vissaus, enkele druppels
  • verse koriander voor de afwerking

Werkwijze:

  • Spoel & kuis de mosselen
  • Doe alle ingrediënten in een ruime kookpot
  • Plaats een deksel op de pot en zet op het vuur
  • Laat dit 8 á 11 minuten op het vuur staan
  • Schud regelmatig

Smakelijk !!

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *