Hoofdgerechten

Tagliatelle met victoriabaars, scampi en kerstomaatjes

Print Friendly, PDF & Email

Een eenvoudige tagliatelle met scampi, kerstomaatjes en basilicum. Hierbij een heerlijk stukje victoriabaars. Dit is een heerlijk makkelijk pasta gerecht met zuivere smaken.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 12 scampi, gekuist
  • 15 kerstomaatjes, in 2 gesneden
  • 280 gr tagliatelle
  • 300 gr victoriabaars
  • een hand vol verse basilicum, fijngesneden
  • olijfolie
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Zet een ruime kookpot met gezouten water op
  2. Verwarm de oven op 170 graden
  3. Maak 2 mooie filets van de victoriabaars, smeer deze in met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout
  4. Leg deze filets in een ovenschaaltje en gaar deze 20 minuten in de oven
  5. Zet een grote pan op het vuur met een klontje boter
  6. Stoof hierin de ui en de knoflook aan
  7. Kruid de scampi met peper en zout en voeg toe aan de ui en knoflook
  8. Stoof zachtjes verder aan
  9. Voeg de kerstomaatjes toe en bak dit verder aan
  10. Kook de tagliatelle beetgaar
  11. Giet de tagliatelle af, giet er een scheutje olijfolie over en breng deze al volledig op smaak met peper en zout
  12. Meng alle ingrediënten van de pan (ui, knoflook, scampi en kerstomaatjes)  onder de tagliatelle
  13. Breng dit verder op smaak met peper en zout
  14. Meng er op het einde de reepjes basilicum aan toe
  15. Serveer de tagliatelle met een stukje victoriabaars

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *