Allerlei

Tabouleh

Print Friendly, PDF & Email

Deze frisse couscous salade is afkomstig uit West-Azie. Het is een mooie vervanger van aardappelen, pasta of rijst. Dit recept is heerlijk al bijgerecht voor een barbecue

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 200 gr couscous
  • 250 ml groentenbouillon
  • 8 blaadjes munt
  • peterselie/bieslook
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 teentje knoflook
  • (puntje van een rode peper), fijngesneden

Je kan deze salade eindeloos variëren:
Probeer eens met: sesamolie, sojasaus, limoensap, blokjes paprika- tomaat of komkommer, ………

Werkwijze:

  • Snipper de rode ui heel fijn en pers het teentje knoflook uit
  • Snij de kruiden heel fijn
  • Gaar de couscous zoals op de verpakking staat in de groentenbouillon
  • Als de couscous gaar is meng je er de fijngesneden kruiden, rode ui, (rode peper), knoflook en beetje olijfolie onder
  • Breng dit goed opsmaak met peper en zout
  • Laat afkoelen in de koelkast

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Heerlijk hè. En je kan er alle kanten mee uit. Ik maak bij BBQ vaak een versie met tomaten en feta, altijd een succes ( met de Piet Huysentruyt Dolce Vita kruidenmix, mmmm)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *