Hoofdgerechten

Stoofpotje van kip, witloof en boursin

Print Friendly, PDF & Email

Dit gerecht stond vroeger regelmatig op Zondag bij ons op tafel. Een gerecht dat enorm gemakkelijk klaar te maken is. Met kroketjes erbij is dit een ideaal stoofpotje dat past op de familietafel.

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 600 g kipfilet
  • 8 stronken witloof
  • 2 x Boursin Verse kaas | Look-Fijne kruiden (150g)
  • kippenkruiden
  • boter

Werkwijze:

  1. Snij de kipfilet in grote stukken & kruid deze met kippenkruiden
  2. Bak deze kort en krokant aan in de pan, deze moeten nog niet gaar zijn
  3. Doe alle stukken kip in een ruime stoofpot
  4. Verwijder het bittere einde van het witloof en snij de rest grof
  5. Bak het witloof goed aan in de pan tot het mooi begint te keuren, hoeft nog niet gaar te zijn
  6. Voeg het gebakken witloof toe aan de kip
  7. Voeg de boursin toe, plaats een deksel op de pot en zet dit op een klein vuur
  8. Laat dit nog een 10 minuten zachtjes sudderen tot de boursin helemaal gesmolten is en de kip gaar is
  9. Serveer met kroketjes

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Carine Serlet zegt:

    Heerlijk en eenvoudig gerechtje! Bedankt Kris!

  2. Ria bosems zegt:

    Waw, super makkelijk en toch heel smaakvol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *