Hoofdgerechten, Recepten

Stoofpotje van hinde met wintergroenten

Print Friendly, PDF & Email

Stoofpotje van hinde – Feestelijk verfijnd,

Van alle wild-stoofpotjes is dit recept met hinde mijn favoriet. Je kan dit recept natuurlijk naar eigen smaak ook klaarmaken met ree of everzwijn. Dit is een lekker veelzijdig recept om wildragout of een stoofpotje van wild klaar te maken.

Stoofpot of ‘one-pot-wonder’

Ook met de groenten kan je variëren, gebruik hier wat je zelf graag eet. Zo gebruik ik in dit recept bospaddenstoelen, wortelen en boterraapjes. Dit stoofpotje is ideaal voor de feestdagen. Je kan dit volledig en zelfs het beste 1 dag op voorhand klaarmaken. Serveer dit met kroketjes en gebraiseerd witloof.

Nodig voor 4 personen:

  • 600 g hinde stoofvlees
  • 1 groot glas rode wijn (+ ééntje voor de kok)
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el mosterd
  • 400 ml wildfond
  • tijm / laurier
  • 1 bussel boterraapjes
  • 400 g bospaddestoelen
  • 2 wortels
  • boter
  • maizena / sausbinder

 

Doen:

  • Smelt 1 el boter in een ruime kookpot
  • Bak het hindevlees mooi bruin, kruid met peper en zout
  • Voeg de ui en het fijngesneden teentje knoflook toe, stoof dit mee aan
  • Voeg de rode wijn toe en laat deze voor de helft inkoken
  • Voeg mosterd en de wildfond toe, vul aan met water tot het vlees onder staat
  • Breng dit aan de kook, voeg tijm en laurier toe
  • Laat dit zachtjes 2,5u sudderen
  • Kuis ondertussen de bospaddestoelen, stoof deze kort aan met een klontje boter
  • Kuis de raapjes en wortelen, snij deze in blokjes en kook deze beetgaar in gezouten water
  • Maak de saus iets dikker met maizena of sausbinder
  • Proef het stoofpotje en breng dit goed op smaak met peper en zout
  • Voeg de bospaddestoelen, raapjes en wortelen toe
  • Serveer met aardappel kroketten en gebraiseerd witloof

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *