Hoofdgerechten

Spare ribs met Babi Pangangsaus

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk gerecht met ribbetjes in babi pangansaus. Eigenlijk trekt het heel hard op de babi pangang van de Chinees

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

Marinade voor de ribben

  • 3 el ketchup
  • 2 el ketchap
  • 1 el mosterd
  • 2 el chilisaus
  • 1 el honing

Werkwijze:

  1. Breng in een ruime kookpot water aan de kook met een snuifje zout en het bouillonblokje
  2. Als het water kookt voeg je de ribben toe
  3. Laat dit 45 minuten zachtjes koken
  4. Zet het vuur uit en laat nog 10 minuten rusten
  5. Giet de ribben al en laat even afkoelen
  6. Snij de ribben los van elkaar, telkens vlak tegen het beentje
  7. Zo krijg je allemaal losse stukjes rib met vlees eraan
  8. Meng alle ingrediënten voor de marinade en marineer de ribben hierin
  9. Warm de oven op tot 180 graden
  10. Verspreid de ribben op een ovenplaat met bakpapier en bak deze 25 minuten in de oven
  11. Warm de Babi Pangansaus op en doe de ribben in de saus
  12. Laat dit nog enkel minuten zachtjes pruttelen
  13. Serveer dit met bami, nasi of rijst

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Carine Serlet zegt:

    Samen met de Babi pangansaus is dit hier tot het laatste brokje uitgevochten. Ga dit zeker nog bij mijn favorieten voegen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *