Hoofdgerechten

Spaghetti ai peperoni grigliati – spaghetti met geroosterde paprikasaus

Print Friendly, PDF & Email

Op de radio heb ik eens een variant van dit gerecht gehoord door Sergio Herman. Die vertelde dat de combinatie van geroosterde paprika en wodka heel lekker was. Proberen maar dacht ik. En het was dan ook super lekker, en heel gemakkelijk. Hier het recept voor een heerlijke pasta met saus op basis van geroosterde paprika

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 330 gr spaghetti
  • 1 pot geroosterde paprika (340gr – uitgelekt 220gr)
  • 200 ml room (ik gebruikte soja light room)
  • 1 teentje knoflook
  • 3 el wodka
  • 50 gr rucola
  • 3 el pijnboompitten
  • Parmezaanse kaas

Werkwijze:

  • Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof tot ze een kleurtje krijgen, strooi er een beetje zout over
  • Haal de pijnboompitten uit de pan en laat afkoelen
  • Doe de uitgelekte geroosterde paprika met de room, knoflook en wodka in de blender
  • Mix dit tot een mooie gladde saus
  • Doe de saus in een kookpot, warm op en kruid af met peper en zout
  • Kook de spaghetti gaar in kokend water met zout
  • Giet de spaghetti af en doe hem terug in de kookpot
  • Meng de paprikasaus onder de spaghetti
  • Serveer deze pasta met schilfers van parmezaan, pijnboompitten en rucola

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *