GinTonic Foodpairing, Zoetigheden

Soepje van citrus – Espuma van gin – Filliers Dry 28 Tangerine

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk dessert op basis van pompelmoes, sinaasappel en mandarijn. Deze worden gemarineerd met Filliers Dry 28 Tangerine. Hierbij komt een espuma van gin & citrus en een platte merengue. Indien gewenst voor extra smaak en textuur kan je hier nog een klein bolletje vanille ijs aan toevoegen.

Extra benodigdheden: Espuma fles

Ingrediënten:

Citrus soepje:

  • 1 pompelmoes
  • 2 sinaasappel
  • 2 mandarijntjes

Platte merengue:

  • 1 eiwit (+- 25 g)
  • +- 25 g kristalsuiker
  • +- 50 g poedersuiker (gezeefd)

Espuma gin & citrus:

  • 35 g room
  • 35 g suiker
  • 70 g sap van pompelmoes, sinaasappel en mandarijn
  • 40 g Filliers Dry 28 Tangerine
  • 3 eiwitten
  • 1 blaadje gelatine

Doen:

Citrus soepje:

  1. Schil de citrus vruchten, snij het vruchtvlees eruit en vang het sap op
  2. Meet 70 g sap af en zet dit apart voor de espuma
  3. Voeg 2 el gin toe aan het fruit, voeg naar eigen smaak nog een beetje suiker of ahorn siroop toe
  4. Bewaar in de koelkast

Bekijk hier hoe je het best omgaat met de citrusvruchten

Platte merengue:

  1. Splits het ei (er mag absoluut geen dooier bij het eiwit komen)
  2. Weeg het eiwit af en neem exact hetzelfde gewicht aan kristalsuiker en het dubbele aan poedersuiker
  3. Klop het eiwit stijf, voeg aan het einde de kristalsuiker toe in delen
  4. Klop nu door totdat je eiwit stijf is (mooi glazig en pieken vormt)
  5. Spatel er nu voorzichtig de poedersuiker door
  6. Smeer het eiwit plat uit op een bakpapier
  7. Bak ze ongeveer 45 min op 95 graden (naar gelang de grootte)

Espuma

  1. Week de gelatine in koud water
  2. Warm de gin en de suiker zachtjes op totdat de suiker is gesmolten
  3. Voeg hier ook het blaadje gelatine aan toe en zet het vuur uit(laat zeker niet koken)
  4. Voeg nu de room, het vruchtensap en de los geklopte eiwitten toe
  5. Roer alles goed en giet dit door een zeef in de espuma fles
  6. Zet druk op de espuma fles en laat dit minstens 3 uur rusten in de koelkast

Afwerking:

  1. Verdeel de partjes citrus onderaan in het bord, schenk er een beetje sap bij
  2. Schud enkele keren krachtig met de espuma fles en spuit de espuma op de vruchten
  3. Werk af met een stuk platte merengue

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *