Recepten, Soepen

Soep van Chinese kool en kerrie

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk bord soep van Chinese kool geserveerd met dunne reepjes omelet en krokant gebakken spekblokjes.

Recept voor 1,5 liter (5 personen)

Ingrediënten:

  •  1 Chinese kool, grof gesneden
  • 1 ui, grof gesneden
  • 1 teentje knoflook, grof gesnenden
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 tl kerrie poeder of (Curry Madras van Jonnie Boer)
  • 250 ml room (alpro soya light)
  • 125 gr spekblokjes
  • 2 eieren
  • boter
  • peper & zout

Werkwijze:

  1. Smelt de boter in een ruime kookpot en stoof hierin de ui en knoflook aan 
  2. Voeg het kerriepoeder toe en stoof dit even mee aan
  3. Voeg de Chinese kool toe en stoof ook deze even mee aan
  4. Voeg nu de kippenbouillon toe
  5. Breng de soep aan de kook, plaats een deksel op de pot en laat dit 20 minuten zachtjes koken
  6. Mix de soep fijn
  7. Voeg de room toe en breng de soep op smaak met peper en zout

Afwerking

  1. Bak de spekblokjes krokant 
  2. Maak een dunne omelet van 2 eieren

Serveren:

  1. Snij de omelet in fijne reepjes en schik deze in een diep bord
  2. Leg er enkel blokjes spek tussen
  3. Serveer de soep apart

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *