Recepten, Zoetigheden

Snickers, het dessert

Print Friendly, PDF & Email

Niet dat deze hier veel in huis zijn, maar Snickers zijn mijn favoriete candybars. Één reep met verschillende smaken en texturen. Nu ga je me niet horen zeggen dat Snickers culinair zijn. Maar mijn bedoeling was om een heerlijk dessert te maken met alle verschillende smaken en texturen van Snickers.

Zo creëren we een dessert met mousse van nougat, spongecake, crumble en ganache van chocolade, gekarameliseerde pinda’s en boterkaramel.

Mousse van nougat

  • 10 g pinda’s, grof gehakt
  • 40 g agave siroop
  • 10 g honing
  • 1 el water
  • 1 eiwit
  • 100 g room

Doen:

  • Rooster de gehakte pindanoten in een droge koekenpan
  • Doe de agavesiroop, honing en water in een pan, kook deze 4 á 5 minuten
  • Klop ondertussen het eiwit schuimig
  • Schenk het honing mengsel al kloppend bij het eiwit
  • Blijf 5 minuten kloppen tot het eiwit afgekoeld is
  • Klop de slagroom op tot mayonaise dikte
  • Spatel de slagroom en pinda’s onder het eiwit
  • Laat dit opstijven in de diepvries

 

Spongecake van chocolade

  • 50 g amandelpoeder
  • 50 g suiker
  • 12 g bloem
  • 8 g cacaopoeder
  • 75 g eiwit
  • 50 g eidooier

Doen:

  1. Meng alle ingrediënten op hoge snelheid in een blender
  2. Wrijf de massa door een fijne zeef, vul er een sifon fles mee
  3. Plaats gaspatronen op de sifonfles, schud krachtig en laat enkele uren rusten in de koelkast
  4. Schud goed en vul de microgolfbestendige bekertjes voor 1/3
  5. Plaats de bekertjes gedurende 40 seconden op 750 watt
  6. Laat de cakejes afkoelen in de bekertjes

 

Crumble van chocolade

  • 60 g boter
  • 60 g amandelpoeder
  • 60 g blonde kandijsuiker
  • snuifje zout
  • 55 g bloem
  • 10 g cacaopoeder

Doen:

  1. Meng alle ingrediënten in een keukenrobot
  2. Rol de massa uit (8 mm) op een bakmatje
  3. Bak gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven van 150 graden
  4. Laat volledig afkoelen
  5. Hak de chocoladekoek fijn tot crumble

 

Ganache van chocolade

  • 100 g pure chocolade
  • 25 g boter
  • 0.5 dl room

Doen:

  1. Smelt de chocolade samen met de boter en de room au bain-marie
  2. Meng goed, giet in een vorm en laat opstijven in de koelkast

 

Gekarameliseerde pinda’s:

  • 10 g water
  • 50 g suiker
  • 75 g pinda’s
  • 1 g grof zeezout

Doen:

  1. Doe het water en de suiker in een kookpot
  2. Zet op een zacht vuurtje, tot je een licht bruine karamel bekomt
  3. Voeg de pindanoten en het zeezout toe
  4. Draai voorzichtig met de pan zodat alle pinda’s bedekt zijn met karamel
  5. Stort de gekarameliseerde noten uit op bakpapier en laat afkoelen
  6. Hak de gekarameliseerde noten grof

 

Boterkaramel

  • 1 el water
  • 3 el suiker
  • 0.5 dl room
  • 20 g boter

Doen:

  1. Doe het water en de suiker in een kookpot
  2. Zet op een zacht vuurtje, tot je een licht bruine karamel bekomt
  3. Voeg boter en room toe, laat voorzichtig alles mengen
  4. Giet de saus in een kommetje en laat afkoelen

 

Afwerking:

  1. Snij de nougat en ganache in reepjes
  2. Scheur enkele stukjes spongecake
  3. Werk het bord af met crumble, gehakte noten en boterkaramel

Snickers dessert

Bord: Serax – Aqua

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *