Rutte Dry Gin – Gefrituurde oester – Guacamole

Rutte Dry Gin – Fever Tree Mediterranean – Zeste sinaasappel, kardemompeul

Rutte Dry Gin is afkomstig uit Dordrecht in Nederland en wordt ambachtelijk en met liefde gestookt. Deze nieuwe gin is gebaseerd op oude recepten van Simon Rutte die werden terug gevonden in de archieven uit 1872. Een uiterst smaakvolle en complexe gin met aroma’s van jeneverbes, koriander, engelwortel, lis wortel en de bitterheid van sinaasappel schil. Deze heerlijke Dry gin is won goud op de Wine & Spirits Wholesalers of America.

Rutte glas

Gefrituurde oester – Guacamole

Via de website foodpairing.com kwam ik uit bij deze heerlijke combinatie. Rutte Dry Gin staat als product in deze tool. Zo wist ik onmiddellijk welke richting ik uit moest gaan. Ik frituurde enkele oesters in een luchtig tempura beslag en serveer hierbij smaakvolle guacamole. Een top combinatie bij een top gin. Hiervoor deden we ook een foodpairing met de Rutte Dry gin Celery. Dit artikel lees je hier

Rutte oester 3

Nodig:

  • oesters
  • avocado
  • koriander
  • olijfolie

Tempura beslag:

  • 4 el bloem
  • 1 el maizana
  • 1 el water
  • enkele ijsblokjes
  • zout en zwarte peper

Doen:

  1. Maak eerst de guacamole door de avocado te pellen
  2. Plet de avocado met een vork
  3. Voeg fijngesneden koriander toe, breng op smaak met peper, zout en limoensap
  4. Open de oesters, haal de oesters uit de schelp
  5. Maak het tempura beslag
  6. Haal de oester door het tempura beslag
  7. Frituur deze kort op 180 graden
  8. Serveer de oester in zijn schelp, werk af met guacamole en verse tuinkruiden

Rutte oester 2

 

 

 

 

Share This:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *