Voorgerechten

Rundstartaar met salade van witloof

Print Friendly, PDF & Email

Rundstartaar wordt normaal rauw gegeten. Voor dit recept wordt de steak kort aangebakken. Dit zorgt voor een originele smaak in combinatie met het witloof

Recept voor 2 personen:

 Ingrediënten:

  • 100 g runderfilet
  • 1 stronk witloof
  • toast brood

Dressing witloof:

  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing
  • 1 tl olijfolie
  • peper & zout

Dressing rundsvlees:

  • 1 tl mosterd
  • 1 tl witte wijn azijn
  • 1 tl honing
  • 1 tl sojasaus
  • 2 tl olijfolie
  • 1/ sjalot, fijngesneden
  • peper & zout

Werkwijze:

  1. Kruid de biefstuk met peper en zout
  2. Bak de rundsfilet kort aan in een hete pan met een klontje boter (het vlees mag niet gaar zijn)
  3. Laat de steak volledig afkoelen
  4. Snij het witloof fijn en voeg ook hier de ingrediënten van de dressing aan toe
  5. Snij vlak voor het serveren het vlees in fijne blokjes
  6. Meng de ingrediënten van de dressing onder het vlees en breng op smaak met peper en zout
  7. Serveer op bord de rundstartaar met daarop het witloof
  8. Serveer hierbij een stukje toast

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *