Voorgerechten

Rozijnentoast met geitenkaas en een slaatje met venkel, peer en walnoten

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk verfrissende salade met venkel, peer en walnoten. Hierbij een krententoast met geitenkaas. Heerlijk en super gemakkelijk. Serveer dit naar eigen wens en hoeveelheid als voorgerecht of hoofdgerecht.

Recept voor 2 personen:

  • 50 g gemengde sla
  • 1 venkel
  • 1 peer
  • 6 rozijnen boterhammen
  • 6 sneetjes buche geitenkaas van 0.5 cm
  • 2 el walnoten

Dressing:

  • 4 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • 1/2 el vloeibare honing

Werwijze:

  1. Toast de rozijnen boterhammen, steek hier een ronde uit en leg er een plakje geitenkaas op
  2. Plaats deze indien gewenst nog even over een gril of brand ze even met een gasbrandertje
  3. Hak de walnoten grof en rooster deze in een pan zonder vetstof
  4. Maak een gemengde salade met fijngesneden venkel en stukje peer
  5. Leg de toastjes op bord, verdeel de salade erbij
  6. Werk af met de walnoten en een beetje dressing

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *