Voorgerechten

Risotto van knolselder met gebakken schelvis

Print Friendly, PDF & Email

Schelvis is een vis uit onze Noordzee, de structuur kan je een beetje vergelijken met Kabeljauw, de smaak is iets zachter. Voor mij was deze vis nog redelijk onbekend, maar dankzij de North Sea Chefs kwam hier verandering in.

Risotto knolselder met schelvis2

Recept voor 4 personen

Ingrediënten:

Risotto:

  • 125 gr risotto rijst: bv. Arborio
  • 1/2 dl witte wijn
  • 450 ml groenten bouillon
  • 1 sjalot, fijn gesnipperd
  • 125 gr knolselder, in fijne blokjes gesneden
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas

Afwerking:

  • 240 g schelvis
  • 4 plakje ontbijtspek

Werkwijze:

  1. Droog de plakjes spek gedurende een uur op 90 graden in de oven
  2. Hak het spek fijn en zet even apart
  3. Maak nu de risotto:
  4. Zet een ruime kookpot op het vuur met een scheut olijfolie.
  5. Stoof hierin de sjalot aan zonder te kleuren.
  6. Voeg de risotto rijst toe, stoof even zonder te kleuren.
  7. Meng de stukjes knolselder door de rijst
  8. Schenk er de wijn bij, laat deze voor de helft inkoken
  9. Voeg 1/3 van de kokende bouillon toe
  10. Roer af en toe zacht tot de bouillon bijna verdampt is
  11. Voeg verder bouillon toe tot de rijst helemaal gaar is.
  12. (Het kan dat je een beetje bouillon over houdt)
  13. Meng een beetje geraspte Parmezaanse kaas en een klontje boter onder de rijst
  14. Breng op smaak met peper en zout
  15. Snij de schelvis in 4 porties en kruid deze met peper en zout
  16. Bak de schelvis kort aan in een pan met boter
  17. Serveer de risotto met gebakken schelvis en een beetje gedroogd spek

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *