Recepten, Zoetigheden

Rijstpap met aardbeien

Print Friendly, PDF & Email

Rijstpap of riz condé, want voor dit recept gebruiken we geen saffraan. Rijstpap is één van mijn favoriete desserts. Ik heb al verschillende recepten geprobeerd, maar deze versie naar inspiratie van Dominique Persoone is veruit de beste. Ik gebruik wel iets minder suiker en room dan in zijn recept.

Ingrediënten: voor 6 personen:

Rijstpap:

  • 125 g risotto rijst
  • 1/2 l melk
  • snuifje zout
  • 2 x 20 g suiker

     

Crème Anglaise:

  • 150 g melk
  • 1/2 vanillestok
  • 2 eidooiers
  • 20 g suiker

     

Afwerking:

  • 20 g suiker
  • 200 ml room
  • 1/2 kg aardbeien
  • verse blaadjes munt of basilicum
  • verse viooltjes of bloemen van oregano

      

Werkwijze:

  • Breng de halve liter melk aan de kook met 20 g suiker
  • Voeg, als de melk kookt de rijst en opnieuw 20 g suiker toe
  • Laat dit afgedekt ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen totdat de rijst gaar is. Laat afkoelen
  • Maak nu de Crème Anglaise door de melk en de vanillestok aan de kook te brengen
  • Klop de eidooiers met de suiker luchtig
  • Haal de vanillestok uit de melk, schrap de vanille eruit en voeg het vanillemerg terug toe aan de melk
  • Giet de melk op de eidooiers, roer goed tot alles is opgelost
  • Giet alles terug in de kookpot en zet dit op een zacht vuur
  • Verwarm dit naar ongeveer 72 graden zodat de eidooiers binden, dit mag zeker niet koken
  • Laat dit ook afkoelen
  • Klop de slagroom op met 20 g suiker
  • Meng de afgekoelde Crème Anglaise onder de gekookte rijst massa
  • Spatel hier voorzichtig de opgeklopte room onder
  • Laat opstijven in de koelkast
  • Werk af met aardbeien en enkel bloemen

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *