Restaurant belevingen

Restaurant Terborght – Huizingen (Beersel)

Print Friendly, PDF & Email

Restaurant Terborght – Diner 08/02/2014 – Groupon

In April 2004 opende jong keukengeweld chef Lesley De Vlieger en zijn vrouw Marijke De Ron restaurant Terborght in dit prachige trapgevelpand. Deze statige hoeve uit 1617 naast het provinciedomein in Huizingen werd al snel een culinaire trekpleister. Amper 8 maanden na de opening werd hun restaurant bekroond met een eerste Michelinster. In 2005 werd Lesley uitgeroepen tot Jonge Topchef van Vlaams Brabant.


Chef Lesley De Vlieger studeerde aan Ter Groene Poorte in Brugge. Hierna deed hij ervaring op bij enkele top zaken zoals Bruneau*, Hof ter Eycken*, Lijsterbes* en Librije*** in Zwolle, Nederland. Lesley omschrijft zijn keuken zelf als: Eigentijds met een klassieke basis en met veel respect voor verse producten. Tijdens ons diner konden we dan ook genieten van een creatieve keuken met herkenbare producten en bereidingen.

In augustus 2012 opende ze naast het restaurant een gezellig bistro “Oud Dorp”. Hier serveert Lesley’s ex-sous-chef Jelle Temmerman hedendaagse brasserie gerechten.

Ons Diner:
Beginnen deden we een een reeks originele en eetlust opwekkende hapjes die aan een snel tempo geserveerd werden. Hierbij genoten we van een “overpriced” heerlijk glaasje Riesling Sekt, Brut Prestige, Weingut Sander (€11), ik koos voor een alcohol vrij alternatief van Campari (Sanbitter, San Pellegrino).

Sorbet Gin & Tonic – Platte kaas – Komkommer

 

Tomaat – Anjovis – Basilicum

 

Kokkel – Mossel – Zeescheuten

 

Zalm 2x – Warm en Koud

 

Pompoen – Preskop – Espuma van mosterd
Na een reeks knap gepresenteerd hapjes vervolgt ons menu in dezelfde kwaliteit en originaliteit.
Noordzeekrab – Langoustine – Avocado – Inktvisinkt

 

 Voor mij werd dit gerecht geserveerd met een carpaccio en mi cuit van tonijn

 

St Jacobsoester – Bloemkool – Hazelnoot – Peterselie – Limoen

 

Oosterscheldepaling gelakt & gerookt – Ganzenlever – Rode biet – Aardpeer

 

Side dish: Koude variant van het gerecht met de Oosterscheldepaling
Lam: Carré / Nek / Merguez – Ratatouille – Olijf – Rozemarijn

 

Ook de dessert zijn prachtig gepresenteerd.
De samenhang, het mondgevoel, de structuur en de smaak waren top.
Ananas – Kokos – Munt

 

Chocolade – Speculaas – Koffie

 

Mignardises
Lesley serveert heerlijk uitgebalanceerde gerechten vol van smaak. Prachtige borden met creatieve smaak samenstellingen. Lesley kookt hier duidelijk met respect voor het product.  Een jonge, vlotte en speelse keuken, spijtig genoeg misten we een beetje van deze kenmerken in de bediening. Die had voor ons persoonlijk ook iets losser gemogen. Ook spijtig dat dit restaurant nog niet actief is op Social Media, met zulke prachtige borden en creaties zou dit zeker in hun voordeel spelen.
 

Restaurant Terborght
Oud dorp 16-18
1654 Huizingen
Tel.: 02/380 10 10
info@terborght.be

1 Michelinster
16/20 Gault Millau

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *