Voorgerechten

Italiaanse ham met gegrilde asperges

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk voorgerecht met gegrilde aspegers, Italiaanse ham, rucola, zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas. Door de asperges te grillen krijgt dit gerecht een heerlijk zomerse smaak

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 75 gr Italiaanse ham
  • 350 g asperges
  • 20 g rucola
  • enkele zongedroogde tomaten
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
Werkwijze:
  1. Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
  2. Zet een kookpot op met koud water en een snuifje zout
  3. Doe de asperges in het water en breng dit naar het kookpunt
  4. Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten).
  5. Nu zijn ze gaar
  6. Haal ze uit het kookvocht & laat de asperges afkoelen
  7. Schik de plakken ham op een bord
  8. Dep de asperges droog en bak deze in een grillpan (Tip)
  9. Schik de asperges op de ham
  10. Werk het bord af met rucolo, tomaatjes, Parmezaanse kaas en olijfolie

Tip: Werk het gerecht af met enkele geroosterde pijnboompitten

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *