Aperitief hapjes, Recepten

Polenta balletjes met boursin

Print Friendly, PDF & Email

Heerlijk & originele polenta balletjes gevuld met boursin salade & aperitif

Recept voor +- 20 balletjes

Ingrediënten:

  •  150 gr polenta
  • 360 ml groentebouillon
  • 20 gr boter
  • 1 ei
  • 2 el Parmezaanse kaas
  • 1 doosje Boursin Salade en aperitif (look & fijne kruiden)

Werkwijze:

  1. Breng de groentebouillon aan de kook
  2. Voeg de boter en de polenta toe
  3. Laat dit enkele minuten vocht opnemen / garen op een zacht vuur
  4. Neem de pan van het vuur en voeg het ei en de Parmezaanse kaas toe
  5. Meng alles goed en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout
  6. Laat dit eventjes afkoelen, maar zeker niet helemaal
  7. Maak van de polenta balletjes van ongeveer 20 gr
  8. Maak in het midden een gaatje met je vinger en voeg er een bolletje boursin aan toe
  9. Maak de bolletjes terug mooi dicht en laat ze verder afkoelen
  10. Verwarm de frietketel tot 180 graden
  11. Bak de bolletjes enkele minuten tot ze een mooi bruin korstje hebben
  12. Serveer warm

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *