Hoofdgerechten

Pasta met broccoli, asperges en scampi

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijke pasta met broccoli, asperges, scampi en Zwarte Woudham. Werk dit af met rucola en Parmezaanse kaas en je krijgt de zomer op je bord.

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 kleine broccoli
  • 500 g asperges
  • 220 g pasta (farfalle tricolore soubry)
  • 24 scampi, gepeld en gekuisd
  • 6 plakjes Zwarte Woudham, in reepjes gesnenden
  • 100 ml room
  • rucola
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Werkwijze:

Kook de asperges beetgaar

  1. Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
  2. Zet een kookpot op met koud water en een snuifje zout
  3. Doe de asperges in het water en breng dit naar het kookpunt
  4. Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten)
  5. Haal ze uit het water, laat even afkoelen en snij deze in stukjes van 2 cm

Kook de broccoli beetgaar

  1. Kuis de broccoli, snij deze in kleine roosjes
  2. Kook de broccoli gaar in gezouten water
  3. Verfris de broccoli onder koud water om een mooie groene kleur te behouden

Afwerking:

  1. Kook de pasta beetgaar in gezouten water
  2. Warm olijfolie op in een wok
  3. Stoof hierin de ui en look aan
  4. Voeg de scampi toe, kruid met peper en zout
  5. Als de scampi bijna gaar is voeg je de reepjes Zwarte Woudham toe
  6. Voeg de broccoli, asperges en de room toe
  7. Breng op smaak met peper en zout
  8. Giet de pasta af en meng dit onder de groenten en scampi
  9. Serveer met een beetje rucola en Parmezaanschilfers

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. mmm lijkt me heerlijk !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *