Barbecue, Recepten

Papillotte met schelvis, asperge en oregano

Print Friendly, PDF & Email

Een ontzettend makkelijk en overheerlijke papillotte met schelvis, gepocheerde asperge en oregano. Heerlijke zomerse smaken.

Schelvis asperge

Ingrediënten:

  • schelvis
  • asperges
  • klontje boter
  • enkele takjes oregano
  • peper en zout
  • aluminiumfolie

Werkwijze:

  1. Schil de asperges van kop tot teen en breek het kontje er af
  2. Zet een kookpot op met koud water, snuifje zout en een klontje boter
  3. Doe de asperges in het water en breng dit naar het kookpunt
  4. Als het water kookt zet je het vuur uit en wacht je tot de asperges zinken (5 á 10 minuten). Nu zijn ze gaar
  5. Haal de asperges uit het water en laat afkoelen
  6. Snij de asperges doormidden
  7. Snij de schelvis in porties en kruid met peper en zout
  8. Leg 2 asperges (4 stukjes) op een vel zilverfolie
  9. Leg er een stukje vis op
  10. Leg daarop een klontje boter en enkele takjes oregano
  11. Vouw het aluminiumfolie dicht en bak deze papillotte enkele minuten op de barbecue

Schelvis asperge2

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *