Hoofdgerechten

Papillot met victoriabaars op de BBQ

Print Friendly, PDF & Email

Een papillot heeft het voordeel dat de vis heel sappig blijft. Hier een heerlijk recept van een stukje Victoriabaars met Italiaanse kruiden en groenten

Recept voor 6 personen

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 500 gr Victoriabaars
  • 1 el olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • zilverfolie

Voor de boter mengeling

  • 1 el boter
  • 1 el geraspte parmezaan
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el olijfolie
  • 10 geconfijte tomaatjes
  • 1 el mosterd

Werkwijze:

  • Snipper de sjalot fijn en pers het teentje knoflook uit
  • Snij de coutgette en tomaat in blokjes van 0, 5 cm
  • Meng de courgette, tomaat, sjalot, knoflook met de olijfolie, peper, zout en Italiaanse kruiden
  • Maak nu de botermengeling
  • Smelt de boter en snij de geconfijte tomaatjes in fijne stukjes
  • Meng alle ingrediënten onder de gesmolten boter
  • Kruid de visfilet langs beide kanten met peper en zout en snij in 6 gelijke delen
  • Scheur 6 vellen zilverfolie van ongeveer 30 op 30 cm
  • Verdeel de groenten in het midden van de vellen zilverfolie
  • Leg daarop het stukje vis
  • Besmeer de bovenkant van de visfilet met de botermengeling
  • Vouw de Papillot mooi dicht zodat de stoom in de papillot blijft
  • Bak hem ongeveer 8 tot 10 minuten op een hete BBQ

Variant:

  • Maak ipv 6 kleine papillotjes, 1 grote. Deze kan je in het midden van de tafel zetten zodat iedereen er een beetje van kan pakken. Laat deze dan een beetje langer bakken op de BBQ.

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Kris zegt:

    Toffe website. Dit was mijn eerste bezoek maar ik kom zeker terug.
    In feite was ik op zoek naar een recept voor forel in papillot voor in de oven.
    Misschien probeer ik jouw recept voor papillot met victoriabaars aan te passen.
    Keep up the good work.
    Kris, Mortsel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *