Hoofdgerechten

Ovenschotel van polenta en gehakt

Print Friendly, PDF & Email

Een Italiaanse klassieker “Polenta Pasticciata” Een originele ovenschotel met heerlijk sappig gehakt en smeuïge polenta

Recept voor 2 personen:

Ingrediënten:

  • 200 gr polenta
  • 800 ml kippenbouillon
  • 200 gr rundsgehakt
  • 100 gr gemengd gehakt
  • 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 el tomantenpuree
  • boter
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook
  2. Voeg al roerend de polenta toe
  3. Laat dit een 5 tot 10 minuten zachtjes koken, onder voortdurend roeren
  4. Haal de polenta van het vuur,  voeg een beetje boter en Parmezaanse kaas toe
  5. Breng de polenta ook op smaak met peper en zout
  6. Stort de polenta in een vorm, bv. een cake vorm en laat dit afkoelen
  7. Smelt in een ruime pan een klontje boter
  8. Stoof hierin de ui aan
  9. Voeg het gehakt toe en bak het goed aan tot het gehakt fijn is
  10. Voeg de tomatenpuree en 2 el water toe aan het gehakt
  11. Kruid dit met peper en zout en zet even opzij
  12. Nu is de polenta afgekoeld en kan je deze uit de vorm halen
  13. Snij de polenta in plakken van 0.5 cm
  14. Verwarm ondertussen de oven op tot 160 graden
  15. Neem een ovenschotel en vet deze in met boter of olijfolie
  16. Bekleed de bodem met 1/3 deel van de plakjes polenta, strooi hier nog een beetje Parmezaanse kaas over
  17. Verdeel hierop de helft van het gehakt
  18. Leg hierop terug een laagje polenta en de andere helft van het gehakt
  19. Sluit af met een laagje polenta en strooi ook hier een beetje Parmezaanse kaas op
  20. Plaats dit ongeveer 20 minuten in de oven

Smakelijk !!

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *