Recepten, Zoetigheden

Mexicaanse chocoladedrank à la Dominique Persoone

Print Friendly, PDF & Email

Enkele dagen geleden kreeg ik de kans om via Albert Hein een Masterclass te volgen bij Dominique Persoone. We gingen er aan de slag met een kit om zelf truffels te maken die binnenkort verkrijgbaar is bij Albert Hein. Nadien maakten we een heerlijke Mexicaanse chocoladedrank met water. Ja, met water. Dat klinkt misschien raar, maar het smaakte enorm goed. Speel en experimenteer zelf met je favoriete kruiden.

AHMasterclass-chocolade-GillesDraps-11

Nodig:

  • 200 g chocolade
  • 500 ml warm water
  • 1 (leeg) theezakje
  • 2 kruidnagels
  • 1 steranijs
  • chilipeper
  • 2 gr amandelpoeder
  • 1/2 vanillestok
  • 1 kl honing
  • Mexicaanse klopper Molinillo voor een schuimig resultaat te bekomen

2

Doen:

  1. Vul het theezakje met de kruidnagel, chilipeper en steranijs, Bind het theezakje toe met een touwtje
  2. Laat vervolgens het theezakje 2 á 3 minuten trekken in warm water
  3. Breek ondertussen de chocolade in fijne stukjes in een ruime mengkom
  4. Schraap de vanillezaadjes uit de vanillestok en voeg deze samen met de honing en het amandelpoeder toe aan de chocolade
  5. Voeg het warme water toe, roer voorzichtig tot de chocolade is gesmolten
  6. Gebruik de Mexicaanse Molinillo klopper voor een schuimig resultaat.

3

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *