Aperitief hapjes, GinTonic Foodpairing, Recepten

Marula gin – Samosa met zoete aardappel en mangosalsa

Print Friendly, PDF & Email

Gin Tonic: Marula gin – Premium tonic – zeste limoen, 3 jeneverbessen
Foodpairing: Samosa zoete aardappel en doperwten met mangosalsa

Marula gin: Geïnspireerd op het fenomeen van dronken olifanten in Afrika, besloten twee Belgen om een exclusieve & originele gin te ontwikkelen. Dit met behulp van enkele handgeplukte botanicals zoals koriander, lavendel, oranjebloesem, rozenblaadjes en natuurlijk Marula, de verboden vrucht van de olifant boom!

Foodparing: Het verhaal van deze gin vertaalt zich in een zwoele gin met een exotisch tintje. Doordat deze gin toch redelijk fruitig en bloemig is was een foodpairing niet voor de hand liggend. Ik gin opzoek naar een sterke smaak om te overheersen “koriander”. Hierbij moest een hapje komen dat toch ook de nodig zoetigheid heeft. Zo ging in aan de slag met zoete aardappel, doperwten en mango. Deze heerlijke Samosa met Salsa van mango was het passende resultaat

Nodig:

  • brickdeeg vellen
  • 1 zoete aardappel
  • 1/2 kop doperwten
  • verse koriander
  • 1 mango
  • paprikapoeder
  • 1 puntje rode peper
  • 1 tl gember
  • 1 eigeel

Doen:

  1. Schil de zoete aardappel, snij deze in fijne blokjes
  2. Besprenkel de blokjes zoete aardappel met olijfolie, kruid met peper en zout
  3. Verdeel deze op een bakplaat met bakpapier en bak gedurende 15 minuten in een oven van 180 graden. Laat afkoelen
  4. Snij de gember en rode peper fijn, de mango in blokjes. Stoof deze samen aan tot de mango gaar is.
  5. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Laat afkoelen en werk op het einde af met blaadjes koriander
  6. Snij de rest van de koriander fijn en meng dit onder de blokjes zoete aardappel en doperwten
  7. Kruid dit voldoende met peper en zout
  8. Vouw de samosa, wrijf in met eigeel en bak deze gedurende 20 minuten in een oven van 180 graden

samosa 2

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Birgit Scheys-Thys zegt:

    Als je dit gerecht op voorhand wilt maken, wat doe je dan het best? Kan je de pakketjes helemaal klaar maken en ze zo enkele uren laten liggen (in de koelkast) tot je ze afbakt? Of vries ze je in en tel je wat extra baktijd?

    1. kriskookt zegt:

      Beste Birgit,
      Enkele uren op voorhand kan je ze zeker maken hoor.
      Succes, en laat zeker weten hoe ze gesmaakt hebben
      Kris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *