Recepten, Soepen

Marokkaanse tomatensoep met kip en zoete aardappel

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk kruidige Marokkaanse tomatensoep op basis van zoete aardappel en tomaat, geserveerd met stukjes kip. Een Marokkaanse soep die iedereen lekker zal vinden

Recept voor 1,2 l soep

Ingrediënten:

  • 1 kippenbil
  • 2 zoete aardappelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 gr gember
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijn
  • snuifje kaneel
  • 1 blik tomatenstukjes (400gr)
  • peper en zout
  • 1 blokje kippenbouillon

Werkwijze:

  1. Kook de kippenbil gaar in 1l water en een blokje kippenbouillon, haal de kippenbil er terug uit als hij gaar is (hou het kookvocht bij)
  2. Laat het kookvocht afkoelen, schep het vet eraf
  3. Verwijder het vel van de kip en haal het vlees eraf
  4. Schil de zoete aardappel en snijd ze in blokjes
  5. Pel en snipper de ui, knoflook en gember
  6. Warm een scheutje olijfolie op in een ruime kookpot
  7. Stoof hierin de ui glazig
  8. Voeg de knoflook, gember en zoete aardappel toe
  9. kruid met paprikapoeder, komijn en kaneel
  10. Voeg 600 ml van het kookvocht toe samen met het blik gehakte tomaten
  11. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken
  12. Mix de soep fijn en doe ze door een zeef
  13. Serveer de soep met de stukjes kip

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *