Zoetigheden

Mangomousse

Print Friendly, PDF & Email

Dit is een heerlijk luchtige mousse van mango. Mango is niet zo seizoens gebonden, doordat de vruchten het hele jaar worden ingevoerd.

Recept voor 4 personen:

Denk eraan dat je eerst mango coulis moet maken die terug volledig moet afkoelen

Ingrediënten: 

  • 1 mango
  • 0.5 dl water
  • 250 ml room
  • 30 gr suiker
  • 2 gr poedersuiker
  • 1 eiwit
  • 3 el cointreau
  • 2 blaadjes gelatine

Werkwijze:

  1. Schil de mango
  2. Snij voor ongeveer 4 koffielepels, mango in fijne blokjes, en bewaar dit in de koelkast
  3. Snij de rest van de mango in blokjes en doe deze met 50 ml water en 30 gr suiker in een kookpot met deksel
  4. Stoof de mango gaar, mix dit tot een gladde coulis en laat volledig afkoelen in de koelkast
  5. Als de mango coulis is afgekoeld kan je verder gaan met de mousse
  6. Laat de gelatine weken in koud water
  7. Klop de slagroom op tot mayonaise dikte
  8. Warm de cointreau op en los hierin de blaadjes gelatine op (wring deze eerst goed ui)
  9. Meng dit onder de mango coulis
  10. Klop het eiwit op met 2 gr poedersuiker
  11. Spatel de slagroom in 2 delen onder de coulis
  12. Spatel hierna ook voorzichtig het opgeklopte eiwit onder de mousse
  13. Verdeel de mousse in potjes, en laat enkele uren opstijven in de koelkast
  14. Werk elk potje af met een koffielepel fijn gesneden mango blokjes

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *