Hoofdgerechten

Lasagne met pompoen

Print Friendly, PDF & Email

Deze heerlijke lasagne heeft iets extra, iets zoets en onverwachts
Het is een heerlijke variant op de klassieke met een extra herfst/winter toets

 

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 wortel, fijngesneden
  • 250 gr champignons, in 4 gesneden
  • 2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
  • (verse) tuinkruiden, oregano, rozemarijn, salie, tijm, peterselie, laurier
  • 300 gr rund – varkensgehakt
  • 1 fles passata (690g)
  • 1 glas rode wijn
  • 600 g pompoen
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • lasgne vellen
  • 100 gr gemalen kaas
  • 200 gr parmezaanse kaas
  • 100 gr spek
  • 0,5 l melk
  • 50 gr boter
  • 50 gr boem

Werwijze:

  • Schil de pompoen en snij hem in grove stukken
  •  Leg hem op bakpapier, smeer hem in met olijfolie, kruid hem met peper, zout en de rode peper
  • Verwarm de oven op 180 gr
  • Bak de ui, look, champignons en wortel goed aan
  • Voeg het gehakt en het spek toe en bak goed aan
  • Doe er de passata bij
  • Voeg alle kruiden en het glas wijn toe
  • Doe de saus in een oven vaste pot met deksel
  • Leg een vel bakpapier erover en sluit af met het deksel
  • Zet de pot 2 uur in de oven
  • Zet de laatste 45 min de pompoen erbij in
  • Maak u witte saus
  • Smelt de boter, voeg bloem toe, stoof dit zachtjes aan op het vuur
  • Voeg de melk toe en blijf goed roeren tot de saus kookt
  • Breng de saus opsmaakt met peper, zout, nootmuskaat en de kaas
  • Als de saus uit de oven komt breng deze dan ook goed op smaak
  • Maak lagen zoals bij een gewone lasagne maar verdeel er in stukjes gesneden pompoen bij tussen
  • Strooi er vanboven nog een beetje kaas over
  • Zet 30 minuten in de oven

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *