Allerlei

Laksaus (marinade) voor ribbetjes

Print Friendly, PDF & Email

Heerlijke verse spareribs moet je zelf kruiden. Je eigen laksaus maken is helemaal niet moeilijk. En je kan er je eigen smaken en kruiden in verwerken.

Ingrediënten:

  • 400 ml kalfsfond (lacroix)
  • 1 el Luikse stroop
  • 3 el honing
  • 1 kl paprikapoeder
  • 50 ml sojasaus
  • 1 teentje knoflook, geplet
  • 1 el mosterd
  • 1 el ketchup

Naar eigen smaak toe te voegen:

  • geraspte gember
  • sesamzaadjes
  • ….

Werkwijze:

  1. Doe alle ingrediënten in een kookpot
  2. Breng dit aan de kook
  3. Laat zachtjes inkoken tot een stroop achtige dikte
  4. Smeer de ribbetje hiermee in

Tip: Ik bak de spare-ribs voor op de barbeque altijd eventjes voor in de oven:

  • Verwarm de oven op tot 100 graden
  • Smeer de ribbetje langs beide kanten in met de laksaus
  • Plaats de ribben in de oven
  • Verhoog de temperatuur na een half uurtje naar 140 graden.
  • Laat ze nog een half uur bakken op 140 graden en zo zijn ze klaar voor de barbecue.
  • Dit kan je makkelijk de dag voordien al doen.
  • Leg de ribben nog even op de barbecue, smeer er eventueel nog een beetje laksaus over

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *