Hoofdgerechten

Kwartel – Bosto Grains “Mix Brown, Spelt & Quinoa” – paddenstoelen

Print Friendly, PDF & Email

Een herfstachtig gerecht met in de oven gebakken kwartel, Spelt, Quinoa & zilvervliesrijst met paddenstoelen en gebakken raapjes. Een heerlijke maaltijd die iedereen op tafel kan toveren.

Bosto Grains “Mix Brown + Spelt + Quinoa”
Twee oeroude superfoods tegelijkertijd in één pak! Spelt is een verre voorvader van tarwe die al eeuwen geleden in Europa werd gegeten, maar weer helemaal herontdekt is. Samen met quinoa en zilvervliesrijst is deze variant daardoor een explosie van vezels en eiwitten.

Nodig voor 2 personen:

  • 4 kwartels
  • 400 g gemengde paddenstoelen
  • 150 g Bosto Grains “Mix Brown + Spelt + Quinoa”
  • 1 bussel raapjes
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • boter
  • peper en zout

Doen:

  1. Schil de raapjes, pel de ui en snij deze in grove stukken
  2. Meng deze met olijfolie, peper en zout, plaats 20 minuten in een oven van 180 graden
  3. Bak ondertussen de kwartels aan beide kanten bruin in een pan met boter, kruide met peper en zout
  4. Zet de kwartels in een ovenschaal, vul de buikholte met een klontje boter
  5. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de kwartels gedurende 14 minuten in de oven van 180 graden
  6. Maak de paddestoelen proper en snij in grove stukken
  7. Kuis de look en ui, snij fijn en stoof deze aan met een klontje boter
  8. Voeg de paddenstoelen toe, bak deze gaar, kruid met peper en zout
  9. Kook ondertussen de spelt en quinoa gaar
  10. Meng op het einde de paddenstoelen onder de spelt mengeling
  11. Snij de kwartels doormidden en serveer deze met de spelt salade en gebakken raapjes

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *