Zoetigheden

Kokos rotsjes

Print Friendly, PDF & Email

Heerlijk verse kokosrotsjes of rochekes, krokant van buiten en smeuig van binnen

Recept voor 20 á 30 koekjes

Ingrediënten:

  • 160 gr eiwit
  • 160 gr suiker
  • 200 gr kokosrasp
  • 1 el bloem
  • 1/2 vanillestok

Werkwijze:

  1. Doe het eiwit en de suiker in een kookpot
  2. Zet dit op een zacht vuurtje en blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost, +- 60 graden, laat dit zeker niet koken
  3. Haal dit nu van het vuur
  4. Schraap de vanille uit de vanillestok en voeg dit toe aan het eiwit
  5. Voeg ook de kokosrasp en de bloem toe
  6. Meng alles tot een mooi egaal deeg
  7. Verwarm de oven op tot 180 graden
  8. Je kan de rotjes maken met een lepel, of je kan het beslag in een spuitzak doen en kleine torentjes spuiten
  9. Maak torentjes van 3 á 4 cm diameter
  10. Bak de rotsjes 10 minuten in de oven van 180 graden

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *