Kip Tikka Masala is een Indisch gerecht bereid met gemarineerde kipfilet, kokosmelk en garam masala kruiden. Een heerlijk stoofpotje met kip dus.
Recept voor 2 personen:
Ingrediënten:
- 350 gr kipfilet
- 1/2 rode ui
- 1 rode paprika
- 2 dl kokosmelk
- 2 el cashewnoten, grof gehakt
- 1 el mosterdzaadjes
- 1 el tomatenpuree
- 250 gr rijst (Bosto – Thai Jasmin)
- (room)
Voor de marinade
- 1 dl yoghurt
- 1 el garam masala (15gr)
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- beetje gember
- enkele druppels limoensap
- 1 rode chilipeper
- 1/2 tl paprikapoeder
Werkwijze:
- Meng alle ingrediënten voor de marinade
- Snij de kip in plakken
- Meng de kip met de marinade en laat dit +- 3 uur marineren
- braad in een pan de mosterdzaadjes en cashewnoten, tot dat de mosterdzaadjes beginnen te springen
- Haal deze uit de pan en zet opzij
- Smelt een klontje boter in een braadpan
- Wrijf de marinade een beetje van de kip en bak deze kort aan langs beide kanten
- Haal de kip terug uit de pan ( deze hoeft nog niet gaar te zijn)
- Snij de rode ui en paprika in reepjes
- Smelt terug een klontje boter en stoof hierin de paprika en rode ui aan
- Voeg de tomatenpuree toe en bak deze zachtjes mee aan
- Voeg nu de kokosmelk toe samen met de marinade van de kip
- Breng dit naar het kookpunt
- Voeg nu de stukjes kip, cashewnoten en mosterdzaadjes toe
- Laat dit geheel nog 5 minuten zachtjes pruttelen
- Proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper, zout of garam masala kruiden
- Als je de smaak te sterk vind kan je een beetje room toevoegen
- Serveer dit gerecht met rijst