Hoofdgerechten, Recepten

Kip met vier Thaise sauzen – Asianfoodlovers.nl

Print Friendly, PDF & Email

Een tijdje geleden bestelde ik via asianfoodlovers.nl een “Asian Food Lovers Box”. In deze foodbox zaten ingrediënten voor drie Thaise gerechten. Enkel de verse producten zoals bv kip, koriander & lente-uitje moest ik zelf nog kopen. Een box met 13 Aziatische producten die je in een doorsnee supermarkt niet zo gemakkelijk kan vinden. Mijn favoriete recept van de drie was deze Kip met vier Thaise sauzen.

Asia pakket

Het geheim van de Thaise keuken is het gebruik van de juiste ingrediënten. Voor dit makkelijke wokgerecht worden vier Thaise basissauzen gebruikt die samen precies de juiste smaakcombinatie geven. Ontdek ook de Thaise gebakken knoflook, die de kip extra lekker maakt.

Asia tafel

Ingrediënten

Uit de box:

  • 1 el vissaus
  • 2 el oestersaus
  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 tl zwarte sojasaus
  • 1 el rijstolie
  • 1 el gebakken Thaise knoflook
  • pandanrijst

Zelf toevoegen:

  • 300 g kip, in reepjes
  • 2 lente-uitjes, in schuine stukjes
  • 6 takjes koriander
  • peper
  • 1 tl suiker

Asia bord

Doen:

  1. Meng de vier sauzen in een kommetje
  2. Leg de kip in een schaal en meng deze met de saus, peper, en de rijstolie
  3. Laat de kip minstens 5 minuten marineren
  4. Kook intussen 200 g pandanrijst in de rijstkoker of in licht gezouten water
  5. Verwarm een scheutje rijstolie in een wok op hoog vuur
  6. Voeg de gemarineerde kip toe en roerbak ca. 5 minuten totdat de kip gaar is
  7. Zet het vuur laag, voeg suiker, een 1 el gebakken knoflook, lente-ui en koriander toe
  8. Strooi er op het einde nog enkel blaadjes koriander en gebakken knoflook over kwa garnituur

 

Serveer het gerecht met rijst en een frisse salade, Thaan Aroy (laat het maken! )

Buiten deze foodbox bestelde ik nog een hoop andere producten. Van noten en zaden tot gedroogde paddenstoelen. Een heleboel kruiden, enkele kant en klaar marinades van Asian Home Gourmet. Verschillende soorten rijst en pasta.  Het enige wat ik nog misten, was een heerlijk fris Thais pilsje.

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *