Recepten, Soepen

Kerrie Preisoep met ham

Print Friendly, PDF & Email

Kerrie is een in de keuken gebruikt mengsel van specerijen, en ook wel de naam voor de daarmee bereide gerechten. Het woord kerrie is een verbastering van het Tamil-woord kari, wat saus betekent. Hier gebruiken we het kerrie poeder om de soep een beetje pittiger te maken

Recept voor 2 liter soep

Ingrediënten:

  • 1,2 kg prei
  • 4 aardappelen
  • 2 appels
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 2 koffielepels kerriepoeder
  • 200 gr ham

Werkwijze:

  • Snij ongeveer een hand vol prei fijn om straks te gebruiken als garnituur
  • Snij de rest van de prei grof en was deze goed
  • Schil de aardappelen
  • Snij de appels (zonder klokhuis) en aardappelen in blokjes
  • Verhit beetje olijfolie
  • Bak de prei, appel en aardappelen aan
  • Voeg het kerriepoeder toe
  • Voeg 2 liter water en de bouillonblokjes toe
  • Laten koken tot de prei gaar is
  • Mix de soep, als je van fijne soep houd kan je hem nog zeven
  • Snij de ham in reepjes
  • De fijn gesneden prei en ham toevoegen als garnituur

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *