Varkenshaasje met mozzarella, gekonfijte tomaten & pijnboompitten
Hoofdgerechten, Recepten

Italiaans varkenshaasje uit de oven

Print Friendly, PDF & Email

Varkenshaasje met mozzarella, gekonfijte tomaten & pijnboompitten

Varkenshaasje is eigenlijk een stukje vlees dat wijzelf heel weinig klaarmaken. Waarom dat is? Geen idee eigenlijk. Varkenshaasje is smaakvol, sappig en super mals. Hoog tijd dus om hier wat meer mee te gaan koken. We beginnen alvast met dit smaakvol recept. Stukjes varkenshaasje worden in de oven gegaard met mozzarella, gekonfijte tomaten, basilicum & pijnboompitten.

Nodig voor 2 personen – Ingrediënten van Lidl

Ingrediënten:

  • 350 g varkenshaas
  • 1 bol mozzarella
  • 100 g gekonfijte tomaten
  • 15 blaadjes basilicum
  • 2 el pijnboompitten
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 240 g pasta
  • 200 g kerstomaten

Werkwijze:

  • Snij de mozzarella in blokjes
  • Hak de gekonfijte tomaten in stukjes
  • Snij de blaadjes basilicum in fijne reepjes
  • Rooster de pijnboompitten in een pan zonder boter
  • Meng de mozzarella, basilicum, gekonfijte tomaten en pijnboompitten onder elkaar
  • Voeg hier een scheutje olijfolie aan toe en breng op smaak met peper en zout
  • Snij de varkenshaas in plakjes van 1.5 cm dikte
  • Bak de stukjes vlees kort aan in een pan, kruid met peper en zout (deze moeten nog niet gaar zijn)
  • Leg de stukjes varkenshaasje in een ovenschotel
  • Verdeel er telkens een eetlepel van het mozzarella mengsel op
  • Plaats de ovenschaal 5 á 6 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden
  • Kook ondertussen de pasta beetgaar
  • Snij de kerstomaten doormidden, stoof deze kort aan in de pan waar je het varkenshaasje in hebt aangebakken.
  • Meng de gebakken kerstomaten onder de pasta
  • Serveer de pasta met enkele plakjes varkenshaasje
  • Werk af met extra pijnboompitten en verse basilicum

Een recept van Kris Kookt geprobeerd? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of Instagram, gebruik de hashtag #KrisKookt.


Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *