Allerlei, Aperitief hapjes, Recepten

Hummus van geroosterde pompoen – pompoenpitten

Print Friendly, PDF & Email

Hummus van geroosterde pompoen

Hummus is een traditionele dipsaus uit de Libanese keuken. Volgens het klassieke recept gemaakt met kikkererwten, tahini en olijfolie. De hummus wordt op smaak gebracht met komijn en koriander. Maar zowel kwa recept, ingrediënten en kruiden kan je hier heel leuk mee variëren.

The easy way hummus

Zo is deze hummus met pompoen één van mijn favorieten. Zet deze op tafel met een beetje naanbrood wanneer je gasten krijgt en je bent goed vertrokken. We blijven natuurlijk de klassieke ingrediënten zoals kikkererwten en tahini gebruiken. Maar voor deze variant voegen we geroosterde pompoen toe en brengen we de hummus op smaak met ras el hanout. Dit recept is de “easy way hummus”, we gebruiken voorgekookte kikkererwten uit blik ipv gedroogde. Dit bespaart natuurlijk enorm veel tijd.

Nodig:

  • 1 blik kikkererwten (200g) (hou 1 el apart voor de afwerking)
  • 200 g geroosterde pompoen
  • 1 el tahini
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 el pompoenpitten
  • ras el hanout

 

Doen:

  • Rooster de pompoenpitten in een pan zonder vetstof
  • Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken
  • Doe de pompoen, kikkererwten, tahini en een flinke scheut olijfolie in een foodprocessor
  • Pureer de ingrediënten tot je een smeuïge hummus hebt, er mag nog wel wat structuur in zitten
  • Breng verder op smaak met peper, zout en ras el hanout
  • Doe de hummus in een ruime schaal
  • Overgiet de hummus met een beetje nolijfolie
  • Werk af met enkele kikkererwten, geroosterde pompoenpitten en eventueel wat groene kruiden

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *