Dranken & Cocktails, Recepten

Homemade honing-whisky likeur

Print Friendly, PDF & Email

Zo maak je zelf honing-whisky likeur

Drambuie“, Iedereen kent deze likeur op basis van Schotse whisky, kruiden en honing. Ik hou enorm van deze smaak, maar voor mij persoonlijk is deze een beetje te zoet. Ikzelf ging aan de slag om deze smaak en kruidigheid over te brengen in een eigen likeur. Weliswaar veel minder zoet. Mijn eigen homemade honing-whisky likeur was geboren

Nodig:

  • 350 ml Schotse whisky
  • 1 kl venkelzaad
  • 1 kl korianderzaad
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 100 g honing
  • 25 ml water
  • 2 zeste van een sinaasappel

Doen:

  1. Crush het venkelzaad en korianderzaad in de vijzel
  2. Rooster het zaad in een pan, voeg water, honing en rozemarijn  toe
  3. Breng dit aan de kook, zet het vuur uit en laat afkoelen
  4. Voeg deze siroop samen met de zeste van sinaasappel toe aan de whisky
  5. Laat dit minstens drie dagen rusten, ik was de mijne vergeten. Deze heeft dus bijna 1 maand staan rusten. Het resultaat, overheerlijk !!
  6. Filter alles door een koffiefilter
  7. Geniet van een heerlijk honing whiskylikeur

Honing whiskey

 

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *