Een heerlijk feestelijke lamsschotel met feta, aubergine en rode ui. Heel gemakkelijk en verrassend lekker
Recept voor 2 personen
Ingrediënten:
- 1 kleine aubergine
- 300 gr lamsvlees
- 280 gr pasta
- 1 kleine rode ui
- 50 gr rucola
- 2 tomaten, zonder zaadlijsten
- 1 koffie lepel gedroogde oregano
- 200 gr feta
Balsamicovinaigrette:
- 30 ml balsamico azijn
- 50 ml olijfolie
- 1 teentje look
- 1 el mosterd
- peper en zout
Werkwijze:
- Snij de aubergine en halve plakjes en bestrooi met zout
- Laat de aubergine zo 5 minuten trekken en spoel daarna goed af met water
- Dep de aubergine droog
- Snij de feta in blokjes
- Pel de rode ui en snij deze in fijne halve ringen
- Maak de balsamicovinaigrette door alle ingrediënten te mengen met een uitgeperst teentje knoflook
- Bak de plakjes aubergine in olijfolie, kruid ze met peper en zout en haal deze terug uit de pan
- Bak het lamsvlees kort aan in een hete pan (rood bakken), kruid dit ook met peper en zout
- Kook de pasta gaar in gezouten water
- Meng het lamsvlees en de aubergine onder de pasta
- Meng ook de rucola, feta, oregano, tomaat en rode ui onder de pasta
- Serveer dit gerecht onmiddellijk
Fantastisch recept ! Vandaag uitgeprobeerd met tomaten en aubergine van eigen kweek . Voor herhaling vatbaar !