Hoofdgerechten

Griekse lamsschotel met pasta, feta en aubergine

Print Friendly, PDF & Email

Een heerlijk feestelijke lamsschotel met feta, aubergine en rode ui. Heel gemakkelijk en verrassend lekker

Recept voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 1 kleine aubergine
  • 300 gr lamsvlees
  • 280 gr pasta
  • 1 kleine rode ui
  • 50 gr rucola
  • 2 tomaten, zonder zaadlijsten
  • 1 koffie lepel gedroogde oregano
  • 200 gr feta

Balsamicovinaigrette:

  • 30 ml balsamico azijn
  • 50 ml olijfolie
  • 1 teentje look
  • 1 el mosterd
  • peper en zout


Werkwijze:

  • Snij de aubergine en halve plakjes en bestrooi met zout
  • Laat de aubergine zo 5 minuten trekken en spoel daarna goed af met water
  • Dep de aubergine droog
  • Snij de feta in blokjes
  • Pel de rode ui en snij deze in fijne halve ringen
  • Maak de balsamicovinaigrette door alle ingrediënten te mengen met een uitgeperst teentje knoflook
  • Bak de plakjes aubergine in olijfolie, kruid ze met peper en zout en haal deze terug uit de pan
  • Bak het lamsvlees kort aan in een hete pan (rood bakken), kruid dit ook met peper en zout
  • Kook de pasta gaar in gezouten water
  • Meng het lamsvlees en de aubergine onder de pasta
  • Meng ook de rucola, feta, oregano, tomaat en rode ui onder de pasta
  • Serveer dit gerecht onmiddellijk

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Christine zegt:

    Fantastisch recept ! Vandaag uitgeprobeerd met tomaten en aubergine van eigen kweek . Voor herhaling vatbaar !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *