Gin Tonic Foodpairing
Hendrick’s Gin – Thomas Henry Tonic – Tartaar en tataki van tonijn met komkommer
Hendrick’s Gin kan niet onmiddellijk beschouwd worden als een doorsnee gin. Ondanks het feit dat hij beschikt over 11 klassieke ingrediënten, wordt de smaak van deze gin vaak op punt gebracht door toevoeging van de Bulgaarse roos of een stukje komkommer.
Gin: Hendrick’s Gin
Tonic: Thomas Henry
Garnituur: Komkommer, rozenblaadjes
Foodpairing: Tartaar en tataki van tonijn met komkommer
Gin Tonic:
- 5 cl Hendrick’s Gin
- 1 flesje Thomas Henry tonic
- Schijfjes komkommer, (slieren met een dunschiller)
- (rozenblaadjes)
- ijsblokjes
Foodpairing: Tartaar en tataki van tonijn met komkommer
Ingrediënten voor 4 personen:
- 200 g tonijn
- 1/2 komkommer
- 1/4 appel
- olijfolie
- peper en zout
- gember
- 1 sjalot
- bieslook
Werkwijze:
Tartaar van tonijn (120 g)
- Snij de sjalot in heel fijne stukjes
- Snij de tonijn in fijne blokjes
- Snij een beetje bieslook fijn
- Breng de tartaar op smaak met olijfolie, peper en zout
- Roer voorzichtig, dek de tartaar af met plastic folie en zet tot gebruik terug in de koelkast
Tartaar van komkommer
- Schil de komkommer en de apperl
- Snij deze in fijne blokjes
- Voeg een mespuntje geraspte gember toe
- Breng op smaak met olijfolie, peper en zout
- Plaats in de koelkast
Tataki van tonijn (80 g)
- Warm een beetje boter en olijfolie op in de pan
- Bak een stukje tonijn kort aan lang alle kanten
- Kruid met peper
- Haal uit de pan en snij deze in fijne plakjes
Afwerking
- Schik de plakjes tataki op bord, strooi er een beetje grof zeezout over
- Maak enkele torentjes met de tartaar van tonijn en komkommer
- Werk af met een beetje olijfolie