GinTonic Foodpairing

Gin Tonic Foodpairing – Gin Sea – Mejillones a la marinera (mosselen met tomantensaus)

Print Friendly, PDF & Email

Gin Tonic foodpairing:
Gin Sea – Citroenschil, tijm – Fever Tree Mediterranean

Gin Sea is een Spaanse gin waarvoor meer dan 100 professionals zich hebben geëngageerd. Gin Sea is een 100% graan distillaat uit London dat 5 keer werd gedistilleerd. Voor de samenstelling neemt men 10 verschillende botanicals zoals: jeneverbessen, kardemom, koriander, tijm, bittere kamille, zoethout, pepermunt, citroen schil en zoete en bittere sinaasappel schil. Elk ingrediënt is afzonderlijk geweekt. De distillatie wordt gedaan in een oude still van Herve & Moulin (Bordeaux) die al actief is sinds 1890.

Deze gin is afkomstig uit Galicia ten Noordwesten van Spanje.  Het dorp A Coruña is gelegen aan de kust. De industrie & inkomsten zijn voornamelijk gericht op visserij. Bekende delicatessen zijn de eendenmossel. Maar voor deze foodpairing maak ik gebruik van de Zeeuws mosselen. Wel verwerkt in een Spaanse tapa “Mejillones a la marinera”.

In het glas: Gin Sea
Garnituur: zeste van citroen, takje tijm
Tonic: Fever Tree Mediterranean
Foodpairing: Mejillones a la marinera (mosselen met tomantensaus)

 Gin Tonic:

  • 5 cl Gin Sea
  • 1 flesje Fever Tree Mediterranean
  • Zeste van citroen
  • Takje tijm
  • ijsblokjes

Mejillones a la marinera (mosselen met tomantensaus)

Ingrediënten:

Voor de mosselen:

  • mosselen
  • olijfolie
  • witte wijn
  • ui / selder
  • look

Voor de tomatensaus:

  • 1 ui, gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • olijfolie
  • peper, zout & tijm

Werkwijze:

  1. Maak eerst de tomatensaus door de ui en look aan te stoven in olijfolie
  2. Snij de tomaten in stukken en voeg deze toe
  3. Voeg kruiden toe en laat een kwartier zachtjes sudderen
  4. Mix de tomatensaus en breng deze goed op smaak
  5. Stoof nu de mosselen samen met de andere ingrediënten tot de schelpen open gaan
  6. Voeg een beetje mosselvocht toe aan de tomatensaus
  7. Leg telkens 1 mossel in een halve schelp
  8. Lepel er een beetje tomatensaus over
  9. Naar eigen smaak kan je er nog een beetje paneermeel over strooien en ze gratineren onder een warme grill

Gin & Tonic te bestellen bij Miraflor of GinTonicShop.be

Share This:

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *